IPB

Добре дошли във форумите на ЕГ Пловдив! ( Вход | Регистрация )

Reply to this topicStart new topic
> АНКЕТА - ВАЖНО, българското образование
Смятате ли българското образование за остаряло?
Да, напълно е остаряло. [ 9 ] ** [42.86%]
Да, може да се каже. [ 7 ] ** [33.33%]
Знам ли... [ 2 ] ** [9.52%]
Не, не мисля. [ 3 ] ** [14.29%]
Не, много си е модерно. [ 0 ] ** [0.00%]
Общо гласове: 21
Гостите не могат да гласуват 
1v41l0_V4551l3v
коментар Feb 23 2007, 03:29 AM
Коментар #1

напреднал

Група: Members
Коментари: 87
Регистриран: 12-September 06
Потребител No.: 1 499

Go to the top of the page

+Quote Post
GUI
коментар Feb 23 2007, 05:50 AM
Коментар #2

Лъчезар Атанасов, вип. 2008 "ж", designer

Група: Admin
Коментари: 506
Регистриран: 23-February 05
Град: Toronto
Потребител No.: 262

Ъхъ... видях и другата крайност... Ние сме си още с комунистическите учебници tongue.gif
Както адин приятел вика:

Нашите учебници са ги писали някви дърти професори, колкото да си покажат колко много знаят и да си защитят дипломите може би huh.gif

+Quote Post
1v41l0_V4551l3v
коментар Feb 23 2007, 12:56 PM
Коментар #3

напреднал

Коментари: 87
Регистриран: 12-September 06
Потребител No.: 1 499

Цитат(GUI @ Feb 23 2007, 05:50 AM)
Ъхъ... видях и другата крайност... Ние сме си още с комунистическите учебници tongue.gif
Както адин приятел вика:

Нашите учебници са ги писали някви дърти професори, колкото да си покажат колко много знаят и да си защитят дипломите може би huh.gif

Възможно е някои учебници да са стари, но мен по ме притесняват учителите, които не са се променили от онова време до днес. Сега живеем в един по-различен свят и следва методиката на преподаване да се промени. И не говоря само за т.н. "интерактивни методи", а и за държанието на преподавателя. Ако учителя знае само как да прочете материала и да реши някакви задачи/упражнения с учениците и да ги провери, това не е достатъчно.

+Quote Post
GUI
коментар Feb 23 2007, 02:46 PM
Коментар #4

Аз пък съм много скептично настроен към интерактивни методи, не знам и аз защо. Според мен компютри и интернет не им е там работата tongue.gif Е, вярно, че за някои опити и лаборатории по физика, химия и т.н. те ускоряват ръчния труд, но все пак добрият стар хартиен учебник си е др работа biggrin.gif Сори, че пак нищо не споменавам за учителите smile.gif

+Quote Post
host
коментар Feb 23 2007, 11:09 PM
Коментар #5

Костадин Делижански,випуск 2007 клас з

Коментари: 115
Регистриран: 8-October 05
Потребител No.: 997

Според мен не е въпроса толкова в компютъризацията ,колкото до използването на съвременни методи за привличане на учениците към материята ,която изучават.С други думи да не е толкова сухо преподаването ,да се поощрява инициативността у учениците ,да се помага на тези ,които просто не им се отдава предмета чрез алт. подходи и т.н.Не е нужно да има техника за 10 000лв във всеки кабинет за да бъде изострен апетита на учащите към придобиване на нови знания.И ако случайно се прокрадне мнението ,че има хора които просто не им се учи само ще кажа ,че спец. в нашата гимназия това са изключения( за др. учебни заведения няма да коментирам ,защото все пак не съм учащ там ).

+Quote Post
Gemelnik
коментар Feb 24 2007, 08:51 PM
Коментар #6

Георги Манолов,випуск 2010 клас е

Коментари: 313
Регистриран: 19-April 06
Град: The City of Lost Heaven
Потребител No.: 1 262

Образованието ни е такава каша, че няма накъде повече. Толкова много курупция... А относно компютъризацията - еми вярно е, че трябва да има повече компютри, мултимедии и т.н., но най-важното е начинът на преподаване на самия учител. Ако ще и в някакъва пълна виртуалност да сме като ти е някой скован учител няма как да се привлече вниманието на учениците. Има учители, при които ми е интересно без никакви компютри, а информатиката например ми е толкова скучна че няма накъде... Там даже не толкова учителите имат вина колкото материалът. Както и да го гледам няма почти никакъв смисл от тоя материал. Вместо да учим скапания паскал да ни научат на фотошоп, на корел дрол, на някой друг интерактивен програмен език(примерно Css, html, PHP и кво ли още не).

Та да се върна на темата за учителите - учител трябва да става този, които наистина е призван за учител. Не че учителската професия е много привлекателна обаче има много учители, които са големи професионалисти в областта си, но след като не могат да поддържат дисциплината и вниманието на учениците, значи просто не стават за учители!

+Quote Post
GUI
коментар May 20 2007, 06:44 PM
Коментар #7

Подкрепям мнението за Турбо Праскал!

+Quote Post
nikolaypld
коментар May 23 2007, 03:05 PM
Коментар #8

Николай Гарабедян,випуск 2010 клас е

Коментари: 82
Регистриран: 30-November 05
Град: Provdiv or around Plovdiv
Потребител No.: 1 087

Според мен целта на убочението на Паскал не е да можеш да си правиш програмки, а да мислиш по-логично(примерно - кое след кое действие да направиш и как да обвържеш в едно цяло)Паскал е един от най-разпространените програмни езици, който седин в основата на много други. Макар че е много лесен не смятам, че по-сложните биха били усвоими от всички ученици(не че Паскал е). Причините за това не само в учениците.

+Quote Post
starscream
коментар May 23 2007, 03:44 PM
Коментар #9

дъра-бъра

Група: Moderators
Коментари: 297
Регистриран: 23-March 06
Град: everywhere & nowhere
Потребител No.: 1 227

Цитат(nikolaypld @ May 23 2007, 03:05 PM)
....Паскал е един от най-разпространените програмни езици...

....преди тридесет и седем години.... biggrin.gif

+Quote Post
Gemelnik
коментар May 23 2007, 04:39 PM
Коментар #10

Георги Манолов,випуск 2010 клас е

Коментари: 313
Регистриран: 19-April 06
Град: The City of Lost Heaven
Потребител No.: 1 262

Макар че е много лесен не смятам, че по-сложните биха били усвоими от всички ученици(не че Паскал е).

А не смяташ ли, че на всеки ученик би му било много по-полезно да се научи да прави постери, брошури и други подобни на фотошоп и корел дрол например.

+Quote Post
nikolaypld
коментар May 24 2007, 08:42 PM
Коментар #11

Николай Гарабедян,випуск 2010 клас е

Коментари: 82
Регистриран: 30-November 05
Град: Provdiv or around Plovdiv
Потребител No.: 1 087

Цитат(Gemelnik @ May 23 2007, 02:39 PM)
Макар че е много лесен не смятам, че по-сложните биха били усвоими от всички ученици(не че Паскал е).

А не смяташ ли, че на всеки ученик би му било много по-полезно да се научи да прави постери, брошури и други подобни на фотошоп и корел дрол например.

Не съм казал обратното. Пък и всеки, който иска да се научи да прави постери може да го направи и сам.

+Quote Post
GUI
коментар May 24 2007, 09:48 PM
Коментар #12

Абе най-доброто - да правим постери, приканващи към употребата на Паскал biggrin.gif

+Quote Post
krembo
коментар Jun 5 2007, 01:22 PM
Коментар #13

Максим Балджиев,випуск 2003 клас к

Група: Hero Members
Коментари: 215
Регистриран: 5-February 05
Потребител No.: 44

Вече 4 години уча в чужбина и мога да кажа само едно: с тази система нищо добро не чака не само учениците,но и студентите.

+Quote Post
george7737
коментар Feb 25 2010, 04:18 PM
Коментар #14

Георги Анастасов, випуск 2008, клас б
*

Коментари: 2
Регистриран: 1-October 08
Потребител No.: 13 277

QUOTE(krembo @ Jun 5 2007, 01:22 PM) *
Вече 4 години уча в чужбина и мога да кажа само едно: с тази система нищо добро не чака не само учениците,но и студентите.

Не знам как е при теб,но като гледам далееееч със светлинни години сме с образованието.Съгласен съм,че например по информатика е пълна скука с тоя "праскал",но това ни е по програмата.А за да се промени българското образование ще трябва да минат много години...така че да се радваме,че поне не се влошава..

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

- Олекотена версия Час: 5th September 2010 - 09:55 AM