Добре дошли във форумите на ЕГ Пловдив! ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
Feb 23 2007, 03:29 AM
Коментар
|
|
|
напреднал ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 87 Регистриран: 12-September 06 Потребител No.: 1 499 |
Смятате ли българското образование за остаряло?
|
|
|
|
Feb 23 2007, 05:50 AM
Коментар
|
|
|
Лъчезар Атанасов, вип. 2008 "ж", designer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 506 Регистриран: 23-February 05 Град: Toronto Потребител No.: 262 |
Ъхъ... видях и другата крайност... Ние сме си още с комунистическите учебници
Както адин приятел вика: Нашите учебници са ги писали някви дърти професори, колкото да си покажат колко много знаят и да си защитят дипломите може би |
|
|
|
Feb 23 2007, 12:56 PM
Коментар
|
|
|
напреднал ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 87 Регистриран: 12-September 06 Потребител No.: 1 499 |
Цитат(GUI @ Feb 23 2007, 05:50 AM) Ъхъ... видях и другата крайност... Ние сме си още с комунистическите учебници Както адин приятел вика: Нашите учебници са ги писали някви дърти професори, колкото да си покажат колко много знаят и да си защитят дипломите може би Възможно е някои учебници да са стари, но мен по ме притесняват учителите, които не са се променили от онова време до днес. Сега живеем в един по-различен свят и следва методиката на преподаване да се промени. И не говоря само за т.н. "интерактивни методи", а и за държанието на преподавателя. Ако учителя знае само как да прочете материала и да реши някакви задачи/упражнения с учениците и да ги провери, това не е достатъчно. |
|
|
|
Feb 23 2007, 02:46 PM
Коментар
|
|
|
Лъчезар Атанасов, вип. 2008 "ж", designer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 506 Регистриран: 23-February 05 Град: Toronto Потребител No.: 262 |
Аз пък съм много скептично настроен към интерактивни методи, не знам и аз защо. Според мен компютри и интернет не им е там работата
|
|
|
|
Feb 23 2007, 11:09 PM
Коментар
|
|
|
Костадин Делижански,випуск 2007 клас з ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 115 Регистриран: 8-October 05 Потребител No.: 997 |
Според мен не е въпроса толкова в компютъризацията ,колкото до използването на съвременни методи за привличане на учениците към материята ,която изучават.С други думи да не е толкова сухо преподаването ,да се поощрява инициативността у учениците ,да се помага на тези ,които просто не им се отдава предмета чрез алт. подходи и т.н.Не е нужно да има техника за 10 000лв във всеки кабинет за да бъде изострен апетита на учащите към придобиване на нови знания.И ако случайно се прокрадне мнението ,че има хора които просто не им се учи само ще кажа ,че спец. в нашата гимназия това са изключения( за др. учебни заведения няма да коментирам ,защото все пак не съм учащ там ).
|
|
|
|
Feb 24 2007, 08:51 PM
Коментар
|
|
|
Георги Манолов,випуск 2010 клас е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 313 Регистриран: 19-April 06 Град: The City of Lost Heaven Потребител No.: 1 262 |
Образованието ни е такава каша, че няма накъде повече. Толкова много курупция... А относно компютъризацията - еми вярно е, че трябва да има повече компютри, мултимедии и т.н., но най-важното е начинът на преподаване на самия учител. Ако ще и в някакъва пълна виртуалност да сме като ти е някой скован учител няма как да се привлече вниманието на учениците. Има учители, при които ми е интересно без никакви компютри, а информатиката например ми е толкова скучна че няма накъде... Там даже не толкова учителите имат вина колкото материалът. Както и да го гледам няма почти никакъв смисл от тоя материал. Вместо да учим скапания паскал да ни научат на фотошоп, на корел дрол, на някой друг интерактивен програмен език(примерно Css, html, PHP и кво ли още не).
Та да се върна на темата за учителите - учител трябва да става този, които наистина е призван за учител. Не че учителската професия е много привлекателна обаче има много учители, които са големи професионалисти в областта си, но след като не могат да поддържат дисциплината и вниманието на учениците, значи просто не стават за учители! |
|
|
|
May 20 2007, 06:44 PM
Коментар
|
|
|
Подкрепям мнението за Турбо Праскал!
|
|
|
|
May 23 2007, 03:05 PM
Коментар
|
|
|
Николай Гарабедян,випуск 2010 клас е ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 82 Регистриран: 30-November 05 Град: Provdiv or around Plovdiv Потребител No.: 1 087 |
Според мен целта на убочението на Паскал не е да можеш да си правиш програмки, а да мислиш по-логично(примерно - кое след кое действие да направиш и как да обвържеш в едно цяло)Паскал е един от най-разпространените програмни езици, който седин в основата на много други. Макар че е много лесен не смятам, че по-сложните биха били усвоими от всички ученици(не че Паскал е). Причините за това не само в учениците.
|
|
|
|
May 23 2007, 03:44 PM
Коментар
|
|
|
дъра-бъра ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Moderators Коментари: 297 Регистриран: 23-March 06 Град: everywhere & nowhere Потребител No.: 1 227 |
Цитат(nikolaypld @ May 23 2007, 03:05 PM) ....Паскал е един от най-разпространените програмни езици... ....преди тридесет и седем години.... |
|
|
|
May 23 2007, 04:39 PM
Коментар
|
|
|
Георги Манолов,випуск 2010 клас е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Admin Коментари: 313 Регистриран: 19-April 06 Град: The City of Lost Heaven Потребител No.: 1 262 |
Цитат(nikolaypld @ May 23 2007, 03:05 PM) Макар че е много лесен не смятам, че по-сложните биха били усвоими от всички ученици(не че Паскал е). А не смяташ ли, че на всеки ученик би му било много по-полезно да се научи да прави постери, брошури и други подобни на фотошоп и корел дрол например. |
|
|
|
May 24 2007, 08:42 PM
Коментар
|
|
|
Николай Гарабедян,випуск 2010 клас е ![]() ![]() ![]() Група: Members Коментари: 82 Регистриран: 30-November 05 Град: Provdiv or around Plovdiv Потребител No.: 1 087 |
Цитат(Gemelnik @ May 23 2007, 02:39 PM) Цитат(nikolaypld @ May 23 2007, 03:05 PM) Макар че е много лесен не смятам, че по-сложните биха били усвоими от всички ученици(не че Паскал е). А не смяташ ли, че на всеки ученик би му било много по-полезно да се научи да прави постери, брошури и други подобни на фотошоп и корел дрол например. Не съм казал обратното. Пък и всеки, който иска да се научи да прави постери може да го направи и сам. |
|
|
|
May 24 2007, 09:48 PM
Коментар
|
|
|
Абе най-доброто - да правим постери, приканващи към употребата на Паскал
|
|
|
|
Jun 5 2007, 01:22 PM
Коментар
|
|
|
Максим Балджиев,випуск 2003 клас к ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Hero Members Коментари: 215 Регистриран: 5-February 05 Потребител No.: 44 |
Вече 4 години уча в чужбина и мога да кажа само едно: с тази система нищо добро не чака не само учениците,но и студентите.
|
|
|
|
Feb 25 2010, 04:18 PM
Коментар
|
|
|
Георги Анастасов, випуск 2008, клас б ![]() Група: Members Коментари: 2 Регистриран: 1-October 08 Потребител No.: 13 277 |
Вече 4 години уча в чужбина и мога да кажа само едно: с тази система нищо добро не чака не само учениците,но и студентите. Не знам как е при теб,но като гледам далееееч със светлинни години сме с образованието.Съгласен съм,че например по информатика е пълна скука с тоя "праскал",но това ни е по програмата.А за да се промени българското образование ще трябва да минат много години...така че да се радваме,че поне не се влошава.. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Олекотена версия | Час: 5th September 2010 - 09:55 AM |